POLITIAKSJON Nyheter

Politiet har kontroll på en mann etter væpnet aksjon

Politiet har kontroll på en mann etter en væpnet aksjon i Hovenga i Porsgrunn fredag. Meldingen gikk ut på at han skulle ha vært truende og tent på ting inne i et hus, men det skal ikke ha vært tilfellet.

AV Vendy Berg Hegle , Per Arne Rennestraum
Publisert
Oppdatert:

Fem politibiler rykket fredag ut til Breidablikkområdet på Hovenga. 

Bakgrunnen for politiaksjonen var at mannen skal ha oppført seg truende inne i et hus. Ifølge operasjonsleder Erik Gunnerød gikk meldingen ut på at han  skal ha forsøkt å tenne på gjenstander tilhørende en ekskjæreste inne i huset. 

Bakgrunnen for at politiet bevæpnet seg for oppdraget  er at mannen tidligere har vært i besittelse av våpen, ifølge Gunnerød. Politiet kjenner til mannen fra tidligere.

– Politiet har nå fått kontroll på mannen, sier operasjonslederen like før klokken ett fredag ettermiddag. Mannen ble ikke pågrepet da det viste seg at meldingen ikke stemte. 

– Utgangspunktet for utrykningen var at vi trodde det skjedde en straffbar handling, men det har han trolig ikke gjort, sier operasjonsleder André Kråkenes i 14-tiden.

Det var ikke flere personer i huset da politiet kom fram. 

Varden har snakket med den aktuelle mannen, som er i 30-årene.

Han sier han føler seg forfulgt av politiet.

– Jeg orker ikke mer av dette, og kommer til å flytte, sier han til Varden.

Naboer i området sier de blir skremt av fredagens politioppbud. Det har vært jevnlig politiaksjoner i området den siste tiden, ifølge dem.

Politiet bekrefter at dette er samme mann som fredag forrige uke utløste væpnet aksjon ved Hovengasenteret. 


FORSIDEN NÅ