robinNyheter

Fra statssekretær til bedriftslege

Robin Martin Kåss (Ap) vil fortsette i lokalpolitikken, men inntil videre blir han å se på Stamina.

AV Stian Strøm Stian.strom@varden.no
Publisert
Oppdatert:

Arbeiderparti-politikeren fra Porsgrunn har de siste åtte årene jobbet i rikspolitikken. Da som statssekretær i den rødgrønne regjeringen under Olje- og energidepartementet, og Helse og omsorgsdepartementet.

– Er det en ting jeg visste før jeg startet i rikspolitikken, var det at jeg kom til å slutte. Slik er demokratiet, regjeringer blir byttet ut, og de blå-blå fikk en solid valgseier, så da respekterer man det. Jeg fikk åtte år som statssekretær, noe som er unormalt lenge. Det var artig og en spesiell type jobb med mye reising og pendling. Det skal bli bra å arbeide litt nærmere hjemmet, sier Kåss.

Kontakt med næringslivet

Pendlingen fra Porsgrunn til hovedstaden blir nå skiftet ut med pendling til en langt nærmere arbeidsplass. Fra og med 16. januar går han over i ny jobb på Stamina i Porsgrunn. Ikke på selve treningssenteret riktignok, men som bedriftslege.

– Jeg ser på dette som en artig mulighet. Her får jeg arbeidet med ting jeg har vært engasjert i tidligere. Jeg kan drive forebyggende helsearbeid overfor næringslivet i Grenland, hvor min oppgave blir rådgiving og oppførlig av bedriftsansatte. Stamina har et stort fagmiljø og har kontakt med utrolig mange ulike bedrifter, noe som gjorde det fristende å si ja til jobb. forteller Kåss.

Lokalpolitikken

Selv om Kåss går inn i næringslivet vil han fortsette sitt politiske liv i lokalpolitikken.

– Nå er jeg blitt valgt inn i bystyret i Porsgrunn, under utvalget barn, unge og kultur. Det er mye spennende som skjer på den fronten, samtidig er det ekstra artig å jobbe med dette når en selv har barn i skole og barnehage. Det er flott med lokalpolitikk, fordi man kommer nærmere på det som blir besluttet, forteller Kåss.

Eidangertunnelen

Kåss har arbeidet tett med både Terje Riis-Johansen og Jonas Gahr Støre under den rødgrønne regjeringen, men det er en lokal sak han trekker fram som ekstra moro fra sin tid i rikspolitikken.

– Gjennomslaget for å bygge Eidangertunnelen var artig å få til. Det var viktig for både Porsgrunn og Grenland, og det var en seier for alle politikere i Telemark. Også Helsedepartementets kreftsatsing var et viktig gjennomslag, men også ikt-oppgradering i helsevesenet var bra. Den nye regjeringen skal ha skryt for videreutviklingen av dette, sier han.
 


FORSIDEN NÅ