Denne lappen i dørsprekken kan bety at en ny innbruddsliga vil tømme huset ditt

Politiet frykter at en ny «lappeliga» er på gang. De putter lapper i dørsprekker for å se hvem som er hjemme. Tomme hus bryter de seg inn i.

AV Jon-Inge Hansen
Publisert
Oppdatert:

Disse blå lappene fant Emilie Desiree Pichler i døra si på Jønholttunet søndag morgen.

– De var satt der en eller annen gang mellom klokken 04.00 om natta og klokka 09.00 på søndag morgen, sier Emilie Desiree Pichler.

Lapper i dørsprekken

En lapp var puttet inn i dørsprekken. Den andre satt fast på dørklinka med dobbeltsidig tape. Begge lappene er laget av blå maskeringstape. Emilie fant tilsvarende lapper på døra til naboen.

– Jeg tenkte umiddelbart på lappaligaen jeg hadde lest om i Varden, sier hun.

LES OGSÅ: Denne lappen i dørsprekken varsler at de skal tømme huset ditt

Ny gruppe?

– Det være en ny aktiv gruppe på gang. Teknikkene sprer seg i de kriminelle miljøene, de lærer av hverandre, sier leder for Grenseløs, politiadvokat Odd Skei Kostveit.

Det første Emilie Desiree gjorde var å ringe politiet og melde fra.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått en slik melding. Vi veldig gjerne at folk melder fra hvis de finner mistenkelige lapper i dørene. Det kan forebygge kriminalitet. Vær oppmerksom, sier operasjonsleder Terje Pedersen.

Kriminell bande

Varden har tidligere skrevet om lappeligaen fra Panevezys i Litauen, som dro på innbruddsraid på Østlandet. De ble tatt etter 25 innbrudd, og tiltalt etter mafiaparagrafen.

Saken fortsetter under annonsen.

Påtalemyndigheten mente de utgjorde en organisert kriminell gruppe som reise til Norge ens ærend for å gjøre innbrudd. De fire tiltalt var på tre innbruddsraid i Grenland ig Midt-Telemark på kort tid.

LES OGSÅ: Lappeligaen tiltalt etter mafiaparagrafen

Rettsaken mot de fire litauerne gikk forrige uke. Straffepåstandene var seks og et halvt års fengsel for tre av dem, fem for den fjerde.

– Meld fra

Den opprullingen begynte også med at noen la merke til lapper i dørkarmer.

– Det er veldig interessant for oss at folk melder fra om slike oppdagelser. La lappene ligge, så vi får sikret dem. Slike varsler har også betydning for hvordan vi dirigerer patruljebilene våre, sier Odd Skei Kostveit.

LES OGSÅ: Her drar de ut på tyveriraid mens politiet følger dem fra nabohytta

Emilie advarer

Emilie varslet både politiet, og la ut en advarsel på facebook:

Fant denne på min og naboens dør i dag tidlig!
Ser ut som folk driver å sjekker om man er hjemme i ferien igjen, så de legger igjen lapper eller teip, hvis du ikke fjerner det, så kommer de å bryter seg inn.

Denne teipen ble satt på dørkarmen og dørhåndtaket mellom kl 04 og 09 i dag tidlig.
Sjekk døra deres godt!!
DEL gjerne, så folk vet om det!

Forsiden NÅ