onkel SofusMagasin

Chop suey-fiasko

Planen om å gjøre Telemark til et Mini-Beijing fortsetter ufortrødent. Det er bare et tidsspørsmål før enorme flokker med kinesere inntar Bø og dalstroka utafor.

AV Sofus
Publisert
Oppdatert:

Avisa Varden har heldigvis begrenset med lesere i Kina. Mye tyder på fullt diplomatisk brudd etter artikkelen torsdag, der Telemarks Kina-satsing ble stemplet som en turist-fiasko. Det viser seg at fylkestoppene har reist på sine sjarmoffensive luksusturer til det relativt fjerne Østen helt forgjeves. Selv den siste skvetten med risvin før frokost viste seg å være noe bortkastet. Men som med Lilleelvkrysset: Det tenkes langsiktig. I fjor var det 498 kinesiske turister i Telemark. Da er fellesturen for Sputniks fanklubb i Shanghai tatt med. Telemarkingene gjør alt for Kina. Både på Rjukan og i den lokale Chinatown, Hjellen i Folkerepublikken Skien, er det egne kinarestauranter. Men flere kafeer mangler kinasjakk i sitt mangslungne brettspill-tilbud. Her foreslår Sofus at fylkesordfører Sven Tore «Lauken» Løkslid tar med seg en delegasjon til Beijing for å studere markedsgrunnlaget for kinasjakkspilling på kroa i Bø. Videre bør tidligere fylkesordfører Terje Riis-Johansen øke produksjonen av kinakål. På neste Kartfestival er Tre Små Kinesere et naturlig førstevalg.

I denne uka har fylkespressa i kjent stil gått bananas over at det kommer en ny pizzasjappe i Skien. Det er riktignok tre år til at den første sofistikerte retten fra Villa Paradiso fortæres. Kun tildeling av OL blir annonsert i like god tid i forveien. Helt overraskende kan pizza-kjendisen Jan Vard(ø)en fortelle at dette blir Norges fineste restaurant. Men dette er så lenge til at han umulig kan vite om det da fortsatt er liv på jorda. På den andre siden kan Odd fortelle at de har inngått sponsorkontrakt med O´Learys som visstnok er fylkets største restaurant og pub, til tross for at de ikke har solgt en eneste nachos ennå. For kjernen av Odd-supporterne er det bittert å se at stampuben Gimle ble forbigått denne gangen også.

Det er likevel muligheter for fred mellom Porsgrunn og Skien. De gode samtalene mellom Sør- og Nord-Korea har gjør at det er håp for alle, selv Grenlands mest totalitære og brutale regimer. Det er nå bare Dagfinn Høybråtens tobakksskadelov som hindrer Hedda Foss Five og Roberto Kåssinho i å røyke fredspipe. Foss Five forlanger å bli omtalt med mer respekt og vil i den anledning helst bli tiltalt som Foss Seven, med opprykk til Foss Nine om to valgperioder. Lysluggen lover også å snu strømmen i Skienselva, slik at Kåssgrunn slipper å ta imot kloakk og annen dritt fra Skien. For å vise at de står sammen mot resten av verden, vil det bli innført venstrekjøring, men bare i helgene.

Privat melding til redaktøren: Sofus er i full gang med å forberede rollen som fredsmekler mellom de to grenlandssupermaktene. Dessuten er de store bokstavene på skrivemaskinen sendt til rens. Derfor vil neste lørdag bli fri for dyptgående analyser og refleksjoner til støyende ettertanke på denne plass.

changcheng@kinakål.com


FORSIDEN NÅ