Beste lagene i regionen

Gjerpen J14 og Urædd G13 kom hjem med den største pokalen, mens Kragerø J13 var sekunder unna å klare det samme.

AV Pål Lundsholt
Publisert
Oppdatert:

Region Sør omhandler fylkene Telemark, Vestfold og Buskerud. I tillegg til det ordinære seriespillet arrangeres det en cup der alle lagene i samme årsklasse kan være med, som er cupspill fra første kamp og hvor det trekkes vilkårlig uten seeding.

Åpen dag på Odd: Emma fikk ta selfie med helten sin

To vinnere

Torsdag kveld ble finalene i klassene for jenter og gutter 12–14 år spilt i Drammenshallen. Telemark har virkelig visst styrke og hadde tre lag med – Gjerpen J14, Urædd G13 og Kragerø J13.

Og både Gjerpen og Urædd sto igjen som vinnere, mens Kragerø tapte finalen som kanskje er den jevneste som noensinne er spilt i denne turneringen.

Ali (17) fra Herøya er verdens sterkeste

Fantastisk opphenting

Gjerpenjentene kom seg til finalen ved å beseire Reistad 24–23 (e.e.o.). Den erfaringen viste seg å være nyttig, for i finalen mot Konnerud sto det 16–16 etter ordinær tid – selv om skienslaget lå under med to mål halvannet minutt før slutt.

Hanne Kristine Solbakkens scoring sekunder før fløytesignalet sørget for ekstraomganger av 2x5 minutter.

Gjerpen kikket seg aldri bakover og vant 22–19 og kan titulere seg cupmester i region Sør 2016/17.

Storseier

Urædd ble klare for finale etter å ha slått Ros 24–16. Finalemotstander Reistad slo for øvrig Kragerø 30–29 i semifinalen.

I Drammenshallen var det aldri noen tvil. Porsgrunnslaget, som vant fjorårets Petter Wessel Cup (regnes som uoffisielt NM) kjørte på fra start av og vant komfortabelt 26–15.

Uhyre jevnt

I alle kampene til og med kvartfinalene avgjøres kampene med første målet vinner etter uavgjort ve ordinær tid.

I semifinaler og finaler er det 2x5 minutter ekstraomganger. Hvis det deretter står uavgjort, så er det nye ekstraomganger av 2x5 minutter frø første målet vinner. Kragerø ledet lenge mot Runar, men klarte ikke å avgjøre. Runar fikk et sjumeterskast helt på tampen og sikret ekstraomganger. Det sto likt etter de første ti minuttene, så det måtte spilles ytterligere to omganger. Til slutt endte det med knepent tap (30–31) for de gule.

pal.lundsholt@varden.no


FORSIDEN NÅ