To bekreftet omkommet etter båtvelt i Seljordsvatnet – én fortsatt savnet

To menn omkom etter at en båt med seks personer veltet i Seljordsvatnet torsdag ettermiddag. Torsdag kveld var én person fortsatt savnet.

AV Birte Ulveseth , Halvor Ulvenes , Sindre Omenås
Publisert
Oppdatert:

– De to som ble fraktet til Oslo er nå bekreftet omkommet. Det pågår fortsatt leteaksjon etter den savnede, opplyser politiet på sin Twitter-konto.

Seks personer i båten

Seks personer var ute i den åpne båten som kantret ved Lilløy i Seljordsvatnet  i Telemark i 14-tiden torsdag. Tre av dem klarte å ta seg til land på egen hånd, mens de tre andre ble meldt savnet. Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.18 via AMK.

– Vi får opplyst at det trolig er én lærer og fem elever, sa vakthavende redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge rett etter hendelsen.

To omkommet

Den første av de tre savnede ble funnet ved 15-tiden, og han ble deretter fløyet til Rikshospitalet i Oslo. Klokken 16.45 ble ytterligere en mann funnet. Også han ble sendt til Rikshospitalet. I 19-tiden opplyste Oslo universitetssykehus at den ene av mennene, en 20-åring, hadde omkommet. En times tid senere opplyste politiet i Telemark at også den andre mannen, en 19 år gammel mann, hadde omkommet.

Skoleelever fra Bø

Ordfører i Bø, Olav Kasland, bekrefter at elevene i båtulykken på Seljordsvatnet er hjemmehørende i Bø kommune.

- Jeg kan bekrefte at kommunen satt sammen kriseteamet klokken 14.45 torsdag. Dette er fremdeles en pågående aksjon, så jeg kan ikke gi noen kommentar utover det. Spesielt siden jeg ikke vet om alle pårørende er varslet. Derfor viser jeg til politiet for ytterligere informasjon, sier Kasland.

Han legger til at kommunen har hentet inn alle nødvendige ressurser for å håndtere situasjonen, og at kriseteamet har jobbet godt.

– De involverte gikk på Nome og Bø voksenopplæring. Elevene skal ha bodd i Bø, sier operasjonsleder Jan Ove Jansen til Varden. 

LES OGSÅ: – Slike ulykker setter sitt preg på et lokalsamfunn

Nome og Bø voksenopplæring har rundt 200 elever som får norskopplæring fra nybegynnernivå, introduksjonsprogram for nyankomne flyktninger og grunnskole for voksne. Skolen har i disse dager stengt for høstferie.

Saken fortsetter under annonsen.

Ikke redningsvest

Ifølge Lillebø hadde ingen av de seks i båten redningsvester på seg. Tre helikoptre og alt av redningsressurser deltok i letingen etter de savnede.

Ulykken skjedde ved Lilløy i Seljordsvatnet . Båten skal ha kantret mellom Vesleøy og Storøy.  Området det søkes i ligger rett ovenfor Garvikstrondi camping.

Se kart nederst i saken.

Veien ikke sperret

Alle tilgjengelige ressurser i Telemark Røde Kors Hjelpekorps, om lag 60 personer, blant dem flere redningsdykkere, bisto i letearbeidet torsdag.

Beredskapsleder i Østre Agder brannvesen, Hans Henrik Bakke, fortalte at dykkere fra Oslo, Kragerø og Arendal er i vannet og søker etter personer. Dykkerne fra Arendal og Kragerø ble fløyet til Seljord med luftambulansen i Arendal.

- Politiet sin aksjon pågår langs riksveg 36. Trafikken skal gå som normalt, og veien er ikke sperret som først planlagt, det var det ikke behov for. Publikum bør være observant på flere utrykningskjøretøy langs veien, sier operatør Leif Christensen hos Statens vegvesen til Varden. 

Seljord kommune klar med kriseberedskap

Seljord kommune har samlet kriseledelsen og er i beredskap som følge av ulykken i Seljordsvatnet.

– Vi følger leteaksjonen tett. Brann- og redningspersonell fra kommunen er på plass, og Seljord Røde Kors er involvert. Fra kommunens side har vi samlet kriseledelsen, og vi vil fortløpende vurdere ytterligere tiltak utover dagen, sier ordfører Halfdan Haugan i Seljord kommune til NTB i 15.30-tiden torsdag.

Er du på stedet? Send oss gjerne tips og bilder til redaksjonen@varden.no eller send SMS/MMS til VA Tips til 1963


FORSIDEN NÅ