Stor interesse for sølv og gamle våpen

Sabler, sølv og luktevannshus var blant tingene som ble auksjonert på Eeks auksjonsforretning i Skien i dag.

AV Vendy Berg Hegle
Publisert
Oppdatert:

Auksjonarius Christian Eek er godt fornøyd med dagens budrunder.

-Vi hadde veldig bra besøk i dag. Fra starten av var det helt fullt, sier han, og forteller også at forhåndsinteressen har vært stor.

- Jeg tror aldri det har vært så mange forhåndsbud før en av auksjonene våre tidligere.

Våpensamlere

Antikvitetsinteresserte fra Telemark, men også fra Vestfold, Sørlandet, Drammen og Oslo møtte opp til dagens auksjonsrunde.

Porselen, kunst og diverse antikviteter gikk unna, men det var trolig samlingen av våpen og sølv fra 1600 og 1700-tallet som trakk flest folk i dag.

-Det er mange som samler på gamle våpen, og interessen var stor i dag, sier Eek. Han opplyser at det er våpen som har blitt brukt i Norge de får de høyeste prisene for.

- Vi solgte blant annet en norsk flankørpistol fra Kongsberg. Verdivurderingen på den var rundt 4-5000, men den gikk til et bud på 19.000 kroner.

I tillegg til budsummen må kjøper betale et salær på 20%. Våpensamleren måtte dermed ut med 22.800 kroner for pistolen.

Bolsølje

En person stakk også av med en forgylt bolsølje av sølvsmeden Eivind G. Tveiten. Eek forteller at hans produkter er populære auksjonsobjekt.

-Han regnes jo som en av de flinkeste fra Telemark, så  det går alltid unna. Sølja er veldig fin og bra laget, og gikk for 11.000 kroner, sier han.

Ny sjanse i oktober

Eek auksjonsforretning holder fem auksjoner i året, og neste auksjon blir i slutten av oktober.

-Vi begynner å samle nå, og satser på en god blanding til neste gang og. Det er alltid gøy å se hva vi ender opp med, sier Eek.

Lesernes mening

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.