Notodden legevaktNyheter

Overveldet over støtten: Hele byen samler inn til familien som mistet Axelia (3)

Familien som mistet datteren (3) i tragedien på Notodden er overveldet over støtten de får fra lokalsamfunnet.

AV Jon-Inge Hansen
Publisert
Oppdatert:

Naboer og venner har satt i gang en innsamlingsaksjon til familien, som bare etter noen få timer hadde samlet inn en stort beløp.

Søndag klokken 16.00 hadde 1450 mennesker bidratt, og samlet inn til sammen 364.549 kroner til aksjonen «Hjelp Axelias familie videre».

Innsamlingsaksjonen skal pågå i 30 dager.

TRAGEDIE: Jente (3) omkom etter påkjørsel

Varden får bekreftet av nærmeste familie at innsamlingsaksjonen som er igangsatt er godkjent av de pårørende.

– Vi støtter aksjonen, og er overveldet over responsen, sier et nært familiemedlem.

Link til innsamlingsaksjonen her

Tre år gamle Axelia omkom i en ulykke hjemme, påkjørt av familiens egen bil.

«Omstendigheter ikke ett eneste menneske ville vært i stand til å kontrollere, førte til at familiens 3 år gamle lille gulljente Axelia, døde etter påkjørsel av familiens egen bil. 

En ulykke så meningsløs og ufattelig, en ulykke der det ikke eksisterer «skyld». En ulykke der alle tilfeldigheter og faktorer samarbeider om å frembringe verst tenkelig utfall», heter det i oppropet for innsamlingen.

Innsamlingen tar sikte på å hjelpe familien til å skaffe seg en en ny bil, istedet for den gamle som knyttes så nært opp til tragedien.

– Jeg fikk henvendelser fra flere hold også slektninger av familien som alle ga uttrykk for at det faller svært vanskelig for familien å ha ulykkesbilen i bruk. Det er masse følelser i denne saken hvor familien mistet sitt barn på en så trist måte i eget hjem da hun ble påkjørt, sier naboen som tok initiativ til innsamlingen til lokalavisa Telen.

Trykk for å se kommentarer


FORSIDEN NÅ