«Hvem kjører?:-)»

I en facebookgruppe legger medlemmene ut navn og telefonnummer, slik at folk kan komme seg billig hjem fra byen. – Dette er pirattaxi, sier Grenland Taxi.

AV Bengt Magnus S. Carlson
Publisert
Oppdatert:

Daglig leder i Grenland Taxi Stein Inge Grimsrud liker ikke hva han kan lese i facebookgruppen «Hvem kjører?:-)».

– Dette er rein pirattaxivirksomhet. Når de skriver på nettet «jeg kjører» og legger ut navn og nummer, er det å regne som at de stjeler fra butikken vår, sier han til Varden.

Ingen trygghetsgaranti

Grimsrud påpeker at kundene som benytter seg av tilbudet ikke har noen garanti for å komme seg trygt hjem.

– Kunden kan bli voldtatt på veien hjem. Bilene er heller ikke uniformerte, og kan fort forsvinne i mengden av andre biler, sier Grimsrud.

God intensjon

Grunnleggeren av gruppen kan fortelle Varden at intensjonen med var godt ment.

– Pirattaxi? Nei, huff. Jeg lagde gruppen for å gjøre det enklere å ha oversikt over hvem som kjører, siden det er så mange som skriver det på Facebook uansett, sier hjernen bak.

«Hvem kjører:-)?» teller totalt 416 medlemmer. Dette er litt over femti flere enn hva Grenland Taxi har på sine sider.

Saken fortsetter under annonsen.

Høye priser

Flere av brukerne som har lagt ut telefonnummer og fullt navn i gruppen, sier til Varden at de bare kjører venner.

– Jeg kjører kun folk jeg kjenner. Det jeg tjener i løpet av en kveld, er hva en taxisjåfør tar for en tur, sier en av sjåførene.

Flere av pirattaxisjåførene Varden har vært i kontakt med, trekker fram prisene det koster å kjøre taxi, som en av grunnene til at de kjører.

– Det er svindyrt å ta taxi. I tillegg er det lettere å betale en venn femti kroner og komme seg hjem. Da slipper man den taxikøen på tre kvarter også.

Varslet politiet

Stein Inge Grimsrud opplyser til Varden at de har meldt ifra om forholdene til politiet.

– Gruppen er ikke anmeldt, men vi har sagt ifra. Politiet holder gruppen under oppsyn, sier Grimsrud til Varden.

Det har ikke lykkes Varden med å få noen kommentar i saken av politiet, men om man skulle bli tatt av politiet for pirattaxivirksomhet, er boten på 8000 kroner, samt avskiltet bil.

ANDRE SAKER P� VARDEN:

Lesernes mening

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.